Radioaktivitet

Publicerat: 10 augusti, 2012 i Populärkultur, Vetenskap
Etiketter:,

Ett enkelt sätt att bli superhjälte tycks vara att bli utsatt för radioaktivitet av något slag.

1. Spindelmannen. Peter Parker fick sina krafter när han blev biten av en radioaktiv spindel. Genom bettet fick han en spindels proportionerliga styrka och kan bland annat hoppa högt och klättra på väggar. Vad hade hänt om han fått en spindels proportionerliga intelligens? Hade han fångat flugor och försökt att äta upp sin partner efter att han ”parat” sig?

2. Hulk. Bruce Banner fick sina superkrafter när han blev utsatt för gammastrålning. (I filmen är det genom ett experiment på sig själv medan det i serien handlar om en olycka vid testsprängning av atomvapen). När Bruce Banner förvandlas till Hulk så sänks hans intelligensnivå till en 5-årings. En arg 5-åring som är superstark och jävligt förbannad är inte direkt att leka med,det är lite som att ge nycklarna till vapenskåpet till en full och rasande person. (Vilket egentligen är en rätt bra liknelse då Bruce Banner inte kommer ihåg vad han gjorde som Hulk när han vaknar upp efter ett ”anfall”)

3. Fantastiska Fyran fick sina krafter när de utsattes för kosmisk radioaktivitet medan de var uppe i rymden. (Något som faktiskt är ett riktigt hot för astronauter, när vi besökte månen så fanns det alltid en reell risk för att solstormar skulle slunga ut radioaktivitet i rymden. Här på jorden behöver vi inte oroa oss på grund av av jordens skyddande magnetfält).

4. Dr Manhattan fick sina superkrafter när han blev inlåst i en reaktorkammare och alla hans atomer upplöses (han lärde sig sedan att sätta ihop sig själv vilket i sin tur gör att han kan sätta ihop och konstruera vad som helst).

Men nu till det intressanta,vad händer egentligen om man blir utsatt av höga doser radioaktivitet?
Man dör.
I mer eller mindre plågor då strålningen förstör cellerna.
Cancer och hela skiten.

Party.

Kommentarer inaktiverade.