Konspirationsteori…

Publicerat: 13 september, 2012 i Dagens ord

…är dagens ord.

En konspirationsteori är teori om en att det finns mäktiga och hemliga grupper i samhället som samarbetar för att dölja vissa sanningar från oss vanliga människor. Dessa hemliga personer och sällskap har oftast mycket stora pengar till sitt förfogande och jobbar i det dolda för att uppnå politisk och ekonomiskt makt eller andra fördelar.

Exempel på klassiska konspirationsteorier är:

Månlandningen 1969, Enligt vissa så skedde det ingen månlandning 1969 utan allt iscensattes i en studio och man lyckades på sätt lura en hel värld att tro att vi har besökt månen.
Area 51 , På den topphemliga militärbasen i USA skall det enligt konspirationsteoretikerna finnas såväl UFO:n som liken från utomjordingar.
Men in black, att dessa faktiskt finns på riktigt och har, precis som i filmerna till uppgift att skydda oss vanliga människor från vetskapen att utomjordingar finns runt oss idag.

Gemensamt för alla konspirationsteorier är att de fortsätter att locka människor trots att de i själva verket blivit motbevisade flera gånger om. Om den amerikanska regeringen skulle ha lyckas hemlighålla besök från främmande planeter i över 50 år är det konstigt att den misslyckas med mycket lättare saker så som sjukvård, arbetslöshet och miljöförstöring. Hur logiskt är det? Ännu mer ologiskt blir det när man tänker på att närmaste planet som kan innehålla liv ligger 20 ljusår ifrån oss. (Alltså om man färdas i ljusets hastighet, ca 8 varv runt jorden på 1 sekund, tar det alltså 20 år att åka dit och om det skulle finnas liv där är det rätt stor risk att det handlar om bakterier eller amöbor.) A-jo-tjena.

Givetvis har Mythbusters testat månlandningskonspirationen!

Kommentarer inaktiverade.