Självkritik…

Publicerat: 28 november, 2012 i Dagens ord
Etiketter:,

… är dagens ord. Att vara självkritisk innebär helt enkelt att man hittar fel och brister hos sig själv. En del människor är överdrivet självkritiska och blir aldrig nöjda med sig själva (finns det exempelvis någon tjej som är nöjd med hur hon ser ut på bild?). Andra saknar totalt självkritik (klassikern är eleven som blir väldigt förvånad över det uteblivna betyget trots att 31254 stycken muntliga varningar och tips för att undvika denna jobbiga situation).

Nu till äkta självkritik. Jag hittade nämligen en skrivbok från början av 1980-talet i vilken jag hade ”författat” små korta historier.

Dessa sög.
Big tajm.
Inte ens min mamma som, som faktiskt var den som hittade boken hade något positivt att säga.

Eller Vad sägs om historien om Jens Bomb?

Det enda positiva jag kan säga om ovanstående historia är namnet Jens Bomb som var mitt eget svar på James Bond. Det namnet är faktiskt rätt innovativt.
Resten av historien (denna litterära klassiker på hela 5! meningar) är i bästa fall ointressant och i värsta fall sugrutten. Den röda tråden tycks hursomhelst vara fällor (60% av alla meningar innehåller just det ordet) .Det enda som faktiskt händer är faktiskt att Jens faller i tre stycken fällor. Ingen förklaring till varför dessa fällor är där går att finna i texten (däremot härliga särskrivningar ”ur sinnig” & ”bad strand”).
Tack gode gud för personlig utveckling.

Återigen bör det således påpekas att det var inte bättre förr.

Kommentarer inaktiverade.