Vänsterextremism

Publicerat: 29 maj, 2014 i Samhällskunskap
Etiketter:

Vänsterextrema rörelser är en samlingsbenämning av politiska grupperingar på den yttersta vänsterkanten av den politiska skalan. Det som är typisk med de vänsterextrema grupperna är att de vill förändra samhället med våld och revolution.

Historiska exempel på vänsterextrema rörelser är Röda arméfraktionen som härjade i Västtyskland under 1970-talet. RAF sysslade med hemskheter som kidnappningar och mord för att få igenom sin odemokratiska syn på hur samhället borde styras.

raf

Exempel på vänsterextrema rörelser i Sverige idag, är enligt Wikipedia, AFA och Revolutionära fronten. Enligt Sverigedemokraterna är dock alla som protesterar mot deras vidriga politik (som är ett hopkok av halvsanningar och fördomar) vänsterextremister. Exempelvis så twittrade Erik Almqvist (en i järnrörstrion) nedanstående:

twitter idiot

Eftersom det inte existerar några vänsterextrema rörelser i diagrammet som Almqvist visar så gör han det som är SD:s signum; Att bunta ihop grupperingar av samhället och sätta en negativ etikett på dem för att själva framstå som bättre. Att han dessutom använder ordet ”indoktrinering” gör det ännu värre. Vilka skulle indoktrinera ungdomar att bli ”vänsterextrema”? Alliansen som har haft makten de senaste åtta åren? Ingen logik (så förvånande).

Det finns många saker med SD som är avskyvärda. En av de aspekter jag blir mest förbannad på är vilket antiintellektuellt parti det är. Det finns oftast ingen som helst logik i deras resonemang (förutom att kanske locka röster av personer som inte är källkritiska, påläst eller upplysta).

sd idioti och fördomar

getdsgn

 

Kommentarer inaktiverade.