The number of the beast…

Publicerat: 6 augusti, 2015 i Historia, Religion
Etiketter:, , ,

…är 666 och enligt uppenbarelseboken är det odjurets tal. Men hur kommer det sig att just detta tal har fått stå som symbol för ondskan?

Enligt bibelforskare så är talet inte en syftning till djävulen utan hans (eller kanske hens) representant på jorden vilken var kejsaren Nero. Skrivet på hebreiska får Neros namn siffervärdet 666. Kejsaren har dessutom gått till eftervärlden som en synnerligen grym man som bland annat förföljde de första kristna församlingarna.

nero

Nero var inte snäll mot de första kristna. Det sägs att han offrade dem till vilddjur, korfäste dem (för att sedan sätta eld på dem).

Om man tittar på bibeln vetenskapligt/historiskt går det att konstatera att den är skriven av människor som hade ett syfte med sin text (det vill säga att introducera kristendomen som religion). Då är det inte så konstigt att de valde att lansera Nero som ett odjur, han var en motståndare till rörelsen. Lite samma tänk går även att skönja i många av Jesus mirakel, författarna ville visa att guds son hade anlänt till jorden och att han var mäktigt (ex gå på vattnet eller att få fem bröd och två fiskar att räcka till 5000 män). I en tid då reklam och Hollywoodeffekter var nästan 1900 år fram i tiden var överdrivna och fysiska omöjligheter ett sätt att sprida läran om Jesus som guds son (och den rätta tron).

Detta är för övrigt inlägg nummer 666 på denna blogg, vilket passar bra eftersom jag är satanist. Eller inte, jag är ateist och finner valet mellan att tro på gud eller satan ungefär som att välja mellan att tro på en blyertspenna eller en gardin…

Kommentarer inaktiverade.