konstpaus

Publicerat: 5 november, 2015 i Samhällskunskap
Etiketter:,

Sverigedemokraterna, partiet som aldrig tar ansvar för någonting…

Max Gustafsson

 

kommentarer
 1. Samuel Larsson skriver:

  Hej :).
  Jag gillar verkligen ditt sätt att förklara saker på ett tydligt och kul sätt. Men den senaste artikeln som du påpekar att SD skyller ifrån sig är inte riktigt rätt. Nu vet jag inte riktigt hur mycket påläst du är om konflikten i Mellanöstern, så kan inte prata i det. Men jag har verkligen försökt sätta mig in i det här.

  Och jag poängterar detta med att, detta är utifrån mitt perspektiv.

  Från en dokumentär som jag såg från SVT i samma tidsperiod när Is börja härja vilt och mörda både vuxna och barn. Berättar en kille som bor i Sverige, och som varit och krigat för IS vad deras planer ärär (självfallet anonymt). Hans historia va att dom ska tillslut ha världsherravälde. Och hur dom ska gå till väga är att nästla sig in i länder runtom i världen, och ha såkallade sovande celler.

  Just det har pågått sen kriget startade, och nu har dom en väldigt bra chans att stärka sina positioner. Jag såg en artikel från exponerat igår. Och just exponerat är politiskt förankrat, men har sett fåtal artiklar som även våra dagstidningar har använt sig av efter ett par dagar.

  Just detta handla om att polisen hade gjort ett stort beslag av tunga vapen från ett asylboende. Jag kommer tyvärr inte ihåg platsen det inträffade på. Men fick lite kalla kårar av detta.

  Och just detdetta är något jag vill be dig om. Pga att du är journalist, så får du kanske snabbare information än vad vi får. Vill du vara snäll att kolla upp ifall detta stämmer eller ej. För skulle det vara sant, då e vi väldigt illa på det.

  Tack för väldigt bra artiklar i övrigt. Och detta är inte menat som kritik, utan mer som att jag vill dela med mig av det jag själv hittat. För att få fram sanningen så är det väldigt viktigt att granska helt opolitiskt :).

  Ha en bra dag. Och fortsätt att få oss glada av en kul journalistik :).

  Mvh Samuel Larsson

  • Hejsan Samuel och tack för din kommentar. Jag skulle hävda att jag är relativt insatt i konflikten i mellanöstern (har undervisat i religion och samhällskunskap i över 12 år) samt att jag även har läst Islamologi på Universitet.
   Det viktiga i sammanhanget är att inte tolka IS som representanter för den muslimska världen. Vi skulle exempelvis inte bli så glada om livets ord fick stå som representanter för kristendomen..(nu är jag iofs ateis). Men tänk på att en stor majoritet av de som flyr nu gör det för att komma bort ifrån IS.

   Angående artikeln från exponerat så kom det fram idag att det var falskt larm…det vill säga att det inte stämde (Polisen i jämtland sa att det inte stämde. Man hade inte hittat några vapen, det var med andra ord en falsk nyhet eller en nyhet som var dåligt underbyggd) vilket ofta är fallet när det gäller sajter där det politiska budskapet (dvs att invandrare är dåliga) är viktigare än att göra ett journalistiskt bra jobb.

   Men jag är inte journalist. Jag jobbar som lärare. Mitt ips är att alltid kolla i olika medier. Ett bra tips är att om du hittar en artikel på avpixlat som du undrar om den stämmer eller ej kan du alltid kolla på andra sidor som SVT eller DN eller aftonbladet. Om ingen annan än avpixlat skriver om ett ”avslöjande” skall du nog ta det med en nypa salt!

   Ha en bra dag!