Fem snabba tips…

Publicerat: 1 mars, 2016 i Vetenskap
Etiketter:,

..Om hur du behåller skärpan i din hjärna under ditt liv. 

  1. Beröm dig själv för det positiva du gör.  Överlevt en mötesonsdag? Hurra, starkt jobbat! (Tydligen är det viktigaste inte hur stor prestation du har genomfört utan hemligheten ligger i att vår hjärna inte kan skilja på faktiskt upplevd framgång jämfört med riktig framgång).
  2. Håll dig i form. När du tränar förbättrar du blodflödet och syresättningen av hjärnan. Thats it.
  3. Använd din hjärna. Alltså på ett utmanade sätt. Precis som dina muskler behöver utmaningar för att växa och hålla sig i form så behöver din hjärna det. Och med tanke på att det går utför med fysiken efter vi fyller 25 känns det ganska naturligt att investera i den ”muskel” du har mest nytta av under ditt liv.
  4. Sitt med bra hållning. Det vill säga rak i ryggen, det ökar faktiskt såväl din prestation som ditt självförtroende. Om du har en hållning som en person som bär hela världens tyngd på dina axlar kommer du snart känna dig hjälplös.
  5. Ha inte mobilen eller Ipaden i sängen. Att det förstör din sömn berörde jag så sent som förra veckan. En del forskning indikerar även att de signaler som sänds utt via 3G- och 4G-nätet faktisk hindrar din hjärna att nå det sömnstadie som krävs för att du skall återhämta dig optimalt (även om den forskningen i ärlighetens namn är i sin så kallade linda)
hräna

Här sitter din själ och den du är. Tag vara på den.

Kommentarer inaktiverade.